Які маломірні судна потрібно реєструвати в Українї 2020 - 2021

Які маломірні судна потрібно реєструвати в Українї 2020

Які маломірні судна потрібно реєструвати в Українї 2020

Какие лодки нужно регистрировать в Украине 2020Згідно постанови Кабінету Міністрів України, всі маломірні судна (див. таблицю нижче), підлягають обов’язковій реєстрації з присвоєнням реєстраційного номера.

До маломірних суднах відносяться самохідні судна з головними двигунами потужністю менш як 75 к.с. (55 кВт) і несамохідні судна та вітрильні судна валовою місткістю менше 80 реєстрових тонн (або одиниць), а також моторні судна незалежно від потужності двигунів, але валовою місткістю не більше 10 реєстрових тонн (або одиниць) та несамохідні судна (гребні човни вантажопідйомністю 100 і більше кілограмів, байдарки – 150 кг і більше і надувні судна – 225 кг і більше), що належать громадянам.

Маломірні веслові судна Без двигуна довжиною до 4 метрів, а також з двигуном із загальною максимальною потужністю до 10 кВ, НЕ підлягають обов’язковій реєстрації!

Займається цим Державна служба України з безпеки на транспорті – Укртрансбезпека, яка здійснює державну реєстрацію суден згідно порядку ведення Державного суднового реєстру України і Суднової книги України затверджених постановою Кабінету міністрів України від 26.09.1997 N 1069.

Які маломірні судна потрібно реєструвати в Українї 2020

Маломірне судно Довжина
Гребні човни (дерев’яні, пластикові, металеві) вантажопідйомністю 100 кг і більше більше 2,5 метрів
Байдарки вантажопідйомністю 150 кг і більше
Надувні ПВХ гумові гребні човни (без мотора) вантажопідйомністю 225 кг і більше
Лодки с мотором (будь-якого типу і потужності)

Гідроцикли

Катери

незалежно від довжини

Крім обов’язкової реєстрації, все маломірні судна зобов’язані:

  • проходити щорічні технічні огляди в представництвах Регістра судноплавства України, який здійснює технічний нагляд і проводить класифікацію суден, згідно постанови Кабінету міністрів України від 08.06.1998 N 814.
  • власники моторних суден: човни і катери завдовжки від 2,5 лр 24 метрів, гідроцикли (водні мотоцикли) і яхти додатково зобов’язані пройти атестацію (курси) на право керування маломірним судном.

Хочете отримати права на маломірне судно? Телефонуйте:  +38 (096) 716-88-61

або запишіться на курси судноводіння в Київській Морський школі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *